Buchtipps / Boeken tips

In het voetspoor van Bert Haanstrapad

 

Bert Haanstra, ook wel ‘filmer van Nederland’ genoemd, was een van Nederlands grootste filmregisseurs.

 

In het kader van de herdenking van Haanstra’s geboortejaar publiceerde Ronald van de Vate afgelopen april het boek In het voetspoor van Bert Haanstra. Daarin heeft hij negen wandelingen opgenomen in regio’s en steden, waar Haanstra filmde. In het boek is Veere één van de locaties.

 

Als aanvulling op het boek zijn er sinds kort twee folders beschikbaar met wandelingen langs filmlocaties in Middelburg en ZeeuwsVlaanderen. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte Haanstra in 1983 de promotiefilm Nederland.

 

Daarvoor filmde hij Middelburg vanuit de lucht. In Biervliet filmde hij voor Delta Phase 1 de gebrandschilderde ramen in de Nederlands Hervormde kerk. De folkloristische dag van IJzendijke vond hij geschikt voor zijn documentair portret van Nederland in 1983.

 

Het boek ‘In het voetspoor van Bert Haanstra’ is verkrijgbaar

bij alle (internet) boekwinkels, de lokale VVV

of via verkoop@nabijproducties.nl.

 

Ook wordt het boek verkocht in de museumwinkels van het Rijksmuseum Muiderslot (Muiden), het Glasmuseum (Leerdam), Singer Laren (Laren NH), Museum Veere, filmmuseum Eye (Amsterdam), Grand Café Fanfare en Tourist Info Kulturhus Holten.

 

In het voetspoor van Bert Haanstra – Ronald van de Vate
ISBN 9789492055224
200  pagina’s
Uitgeverij Nabij Producties
Vormgeving: Simon de Vries

http://www.berthaanstrapad.nl/


111 plekken in Zeeland

 

Klappentext

Zeeland is meer dan duinen, mosselrestaurants en klederdracht. Wel eens aan de Rattekaai geweest? Zeeuwse struisvogelolie geprobeerd of het Solexmuseum bezocht? Wie kent de eskimo van Zierikzee of de wALLofsmALLart? Waar vind je het breedste strand van Nederland en wat is het geheime recept van de babbelaar?

 

Jan Kuipers en Heleen Dekker wijzen de weg naar 111 bijzondere en onvermoede plekken. Ze bieden de beste insidertips en tonen Zeeland op haar veelzijdigst.
Zelfs voor doorgewinterde eilandbewoners vormen de 111 plekken een aangename ontdekkingsreis. Zeeland is meer!

 

https://www.amazon.de/Plekken-Zeeland-gezien-hebben-plekken-serie/dp/9068686801

www.zeeland-bungalows4rent.com
Quelle: www.berthaanstrapad.nl
www.zeeland-bungalows4rent.com
Quelle: Amazon

Hat Ihnen der Beitrag gefallen,

dann freuen wir uns über Ihr Like:Kommentar schreiben

Kommentare: 0

 Sie finden uns auf: