De musea van Schouwen-Duiveland

 

Liebe Zeeland-Fans,

Het Stadhuismuseum in Zierikzee voert de bezoekers mee naar vervlogen tijden van de stad. Absoluut hoogtepunt is het bezoek aan de oude gevangenis in het Gravensteen, waar je je een voorstelling kunt maken van het rechtssysteem in oude tijden.

 

Meelstraat 6-8

Zierikzee

www.stadhuismuseum.nl

 

 

In Brusea in Bruinisse gaat het natuurlijk over de visserij. Het dorp heeft een rijke historie en die wordt haarfijn uit de doeken gedaan.

 

Oudestraat 23

Bruinisse

www.brusea.nl

 

Het Brouws Museum in Brouwershaven toont alle aspecten van de relatie die Brouwershaven met de zeevaart onderhield. Zij doet dat aan de hand van authentieke scheepsmodellen, maritieme Schilderijen, topografische kaarten, prenten en nautische instrumenten.

 

Haven Zuidzijde 15

Brouwershaven

www.brouwsmuseum.nl

 

 

Streek- en Landbouwmuseum Goemanszorg in Dreischor heeft zich vooral op de landbouw gericht. Met veel voorwerpen uit het verleden kun je je een voorstelling maken van het zware werk van de boeren.

 

Molenweg 3

Dreischor

www.goemanszorg.nl

 

 

Het Cameramuseum in Zierikzee is de jongste telg van de familie. Daar is uit particulier initiatief een rijke collecte camera´s terug te vinden. Camera´s die de bezoekers meteen meenemen naar toen. Want camera´s zijn gemakkelijk aan tijdsperioden te koppelen.

 

Visstraat 12

Zierikzee

www.cameramuseum.nl

 

 

Wellicht het bekendste museum is het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Daar wordt het verhaal over de watersnoodramp van 1953 verteld. Maar ook wordt er vooruitgeblikt. Het is een kenniscentrum voor het hele land. Een indrukwekkende plek, die zeker bezocht moet worden.

 

Weg van de Buitenlandse Pers 5

Ouwerkerk

www.watersnoodmuseum.nl

 

 

De Museumhaven Zeeland is een museum op twee locaties. Op de buitenlocatie – aan de Oude Haven in Zierikzee – ligt de collectie historische schepen. Op een steenworp afstand ligt de Stads-& Commerciewerf, de museumwerf.

 

Vissersdijk 2

Zierikzee

www.museumhavenzeeland.nl

 

 

Het museum De Burghse Schoole is een authentiek schoolgebouw van rond 1845, dat karakteristiek is voor het dorp en waarin vele generaties Burghenaren onderwijs genoten. De Burghse Schoole is in 1992 geopend als museum en bevat drie expositieruimten.

 

Kerkstraat 3

Burgh-Haamstede

www.burghseschoole.nl

 

Viel Spaß wünscht
das Team von Zeeland-Bungalows4rent


Bron wereld regio


www.zeeland-bungalows4rent.com, Musea, Museen, Schouwen-Duiveland, Bungalows, Ferienhäuser, Appartments, Strand, Holland, Nordsee
Museen Schouwen-Duiveland

Hat Ihnen der Beitrag gefallen,

dann freuen wir uns über Ihr Like:Kommentar schreiben

Kommentare: 0

 Sie finden uns auf: