OUWERKERK

 

Liebe Zeeland-Fans,

 

Tot 1961 was Ouwerkerk een zelfstandige gemeente. Daarna maakte het tot 1997 deel uit van de gemeente Duiveland. Ouwerkerk is het oudste dorp van het voormalige eiland Duiveland, misschien al gesticht in de elfde eeuw. Het dorp kreeg zijn naam nadat ook in Nieuwerkerk een kerk was gebouwd. De middeleeuwse toren van de kerk, oorspronkelijk gewijd aan Geertruid, werd in 1945 opgeblazen door Duitse troepen, waarbij ook de kerk zelf zwaar beschadigd raakte. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werden de restanten van de kerk en toren afgebroken. In 1956 werd een nieuwe kerk gebouwd.

 

Wellicht het bekendste museum in Zeeland is het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Daar wordt het verhaal over de watersnoodramp van 1953 verteld. Maar ook wordt er vooruitgeblikt. Het is een kenniscentrum voor het hele land. Een indrukwekkende plek, die zeker bezocht moet worden. Bezoek het Watersnoodmuseum, ondergebracht in de 4 caissons die het laatste gat van de Ramp gedicht hebben. Herinneren, leren en vooruitkijken!

Viel Spaß wünscht Euch
das Team von Zeeland-Bungalows4rent
Bron wereld regio

www.zeeland-bungalows4rent.com Ouwerkerk, Watersnoodmuseum,  Bungalows, Ferienhäuser, Appartments, Strand, Holland, Nordsee
Ouwerkerk Watersnoodmuseum

Hat Ihnen der Beitrag gefallen,

dann freuen wir uns über Ihr Like:Kommentar schreiben

Kommentare: 0

 Sie finden uns auf: