Zuidkust van Schouwen

 

Liebe Zeeland-Fans,

Dit uitgestrekte natuurgebied aan de Oosterschelde ligt aan de zuidkant van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Wandelen en fietsen langs de Oosterschelde betekent altijd uitwaaien met een weids uitzicht over water en land. Spot de bruinvissen en zeehonden op een van de zandplaten. Een waterrijk vogelgebied, met uitkijkpunten, tussen Serooskerke en Zierikzee.

 

Hier gebeurt iets bijzonders. Natuur van vroeger krijgt hier weer volop de ruimte. De nieuwe, natte en zilte natuur is bestemd voor vogels en mensen. Een ruim groen landschap waar je kunt wandelen, fietsen en genieten.

 

De Zuidkust van Schouwen dankt haar bijzondere status aan een natuurontwikkelingsplan: Plan Tureluur uit 1991. De tureluur staat symbool voor de nieuwe natuur die hier afgelopen jaren is ontwikkeld. Deze vogel met oranje snavel en lange poten is hier het hele jaar door te zien.

 

Wandelen of fietsen langs de Oosterschelde betekent altijd uitwaaien met een weids uitzicht over water en land. Aan de Schouwse zuidkust ligt een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelpaden, rondom de inlagen en langs de Oosterschelde kust.

 

Aan de rand van de Oosterschelde staat de Plompe toren. Ooit hoorde de toren bij het welvarende dorpje Koudekerke. Door de oprukkende zee en het gevaar van een nieuwe stormvloed moesten de inwoners het dorp noodgedwongen verlaten en afbreken. Alleen de toren werd gespaard. In de toren is onlangs een nieuwe tentoonstelling geopend over het ecosysteem van de Oosterschelde en de cultuurhistorie van de toren en de inlagen.

 

Vanaf de toren heb je ook een weids uitzicht over de Oosterschelde. Spot bruinvissen en zeehonden in het water of de vele vogels landinwaarts. Of loop langs de Oosterscheldedijk en bekijk de oude muraltmuren. 

Viel Spaß wünscht Euch
das Team von Zeeland-Bungalows4rent
Bron Natuurmonumenten

www.zeeland-bungalows4rent.com Zierikzee, PlompeToren, Plan Tureluur,  Bungalows, Ferienhäuser, Appartments, Strand, Holland, Nordsee
Plan Tureluur

Hat Ihnen der Beitrag gefallen,

dann freuen wir uns über Ihr Like:Kommentar schreiben

Kommentare: 0

 Sie finden uns auf: